woensdag 6 juni 2012

26 mei

Van: Peter Deugd
Onderwerp: Vogelnesten.


Hallo Aad en Mark,

De afgelopen week zijn we weer bij Cor Koster naar vogelnesten wezen zoeken. Dinsdag eerst een perceel grasland dat het eerst gemaaid was bekeken, daar niets gevonden, als laatste het maisland perceel 14. Hier vonden we op het enige dagen eerder ingezaaide maisland 6 Kievitsnesten. Terwijl we al een paar percelen verder waren, zagen we al een kraai met een ei in zijn bek en later nog een keer. Dus de predatie van de nieuwe nesten zal hoog zijn. Op perceel 12 lag nog een grote pluk gras waar omheen was gemaaid
voor een Grutto nest,het Grutto nest was uit, maar er lag nu wel een Wilde eend met 11 eieren.
Vrijdag weer op pad, meteen bij het begin zagen we een Krakeend met 3 jongen en een Wilde eend met 4 jongen zwemmen. Op het gehuurde land lagen 2 nesten aan de kant van Meerkoeten we zagen geen Meerkoeten maar werden wel belaagd door Bergeenden dus hoopten we dat het nesten van hun waren, maar bij een latere vondst van nog een Meerkoetennest bleek dat die eieren gelijk waren.
Bergeenden hebben geen gespikkelde eieren. Verder op de gras percelen veel alarm van vogels, Scholekster, Tureluurs, Grutto's en Kievitten, Tureluurs met 3 jongen. En uit eindelijk op perceel 10 daar was dinsdag nog mest geinjecteerd, daar vonden we 2 nesten van Scholeksters met 2 en 4 eieren. Dus toch weer een productieve week van de vogels en voor ons. Wat zou het mooi zijn als we toch een keer die Bergeenden vinden.

Groeten,
Peter Deugd

Geen opmerkingen: