zondag 8 april 2012

Week 14

Van: "A.v.Overveld"
Verslag kalslagerpolder week 14

Beste Mensen,

Laten maar beginnen met een zoekplaatje langs de noord-zuid route vond Kees Verburg in een wilg ons eerste eendennest. Zie eendennest met nr 5 Prachtig zoals deze wilde eend zich heeft ingepakt tussen donsveertjes en dat wordt straks voor de kuikens een adembenemende afdaling naar de sloot.
 
Locatie Bunnik : Dinsdag alle markeerpunten nagelopen in de hoop een paar kievitsnesten te vinden..
Maar we vonden wel weer kuiltjes maar geen eieren in nesten. Het bouwland was al voor de winter geploegd en dat maakt het vinden van nesten er niet eenvoudiger op. We zien wel dat er nog steeds 3 paar kieviten moeten zitten Achter de kassen op het weiland 2 paartjes tureluurs en een gruttopaar actief met het balts en nestkuiltjes draaien. Het zal niet lang meer duren voordat hier onze eerst eerste grutto en tureluur zullen vinden.


Locatie Langelaan . De laatste werkzaamheden zijn deze week uitgevoerd. De grondwerkzaamheden zijn nu afgerond en de lege plekken zijn ingezaaid .Het gebiedje is nu ook afgesloten voor loslopende honden. We zien hier hetzelfde beeld de vogels zijn druk met baltsvluchten en nestkuiltjes, het feest kan beginnen!. Vrijdag uitgebreid tellingen gehouden in het gebied met uitgesteld maaien. Een kievit op een nest en het kaartje geeft wel weer hetzelfde beeld als vorig jaar.


Met vriendelijke groet
Anton van Overveld

Geen opmerkingen: